ANUNT IMPORTANT  
 • !!! ANUNT MAE !!! Anunt MAE pentru cetatenii britanici posesori ai unui permis de sedere/certificat de inregistrare valabil în Romania

 • !!! ATENTIE !!! Conditii privind accesul persoanelor in sediul I.T.M. Neamt incepand cu data de 25 octombrie 2021

 • Materiale informative privind Actiunea de informare "VIITORUL TAU INCEPE ASTAZI. MERITI CA MUNCA TA SA FIE RECUNOSCUTA!". pliant , afis

 • MUNCA SEZONIERA IN FRANTA

 • MUNCA SEZONIERA IN UK

 • MUNCA SEZONIERA IN SPANIA

 • MUNCA SEZONIERA IN STRAINATATE

 • Informatii destinate cetatenilor români care intentioneaza sa lucreze ca lucratori sezonieri in Germania.
  Materialul realizat de Ministerul Alimentatiei, Agriculturii si Padurilor din Bavaria descrie noile conditii de munca si de cazare, cu respectarea restrictiilor în vigoare, precum si noile proceduri introduse în contextul epidemiologic actual Vizualizare aici, Atentionare - MUNCA SEZONIERA IN GERMANIA

 • Inspectia Muncii desfasoara o campanie de informare online a cetatenilor straini aflati la studii, care doresc sa desfasoare activitati de lucru in Romania si a angajatorilor care doresc sa utilizeze ca forta de munca cetateni straini, prin angajare sau detasare.
  Materialele informative sunt disponibile atat in limba romana, cat si engleza.

 • Campanie Europeana de informare si constientizare cu privire la beneficiile muncii declarate – denumirea campaniei Castiga, Declara, Beneficiaza (21.09-25.09.2020)

  Materiale se pot descarca de aici:
  afisl 1 (.pdf) ,    afisl 2 (.pdf) ,    afisl 3 (.pdf) ,    afisl 4 (.pdf) ,    afisl 5 (.pdf) ,    afisl 6 (.pdf) ,    afisl 7 (.pdf) ,    afisl 8 (.pdf)


  update:21.09.2020
 • Campanie Europeana de informare cu privire la beneficiile muncii declarate – denumirea campaniei Castiga, Declara, Beneficiaza

  Materiale se pot descarca de aici:
  afisl 1 (.pdf) ,    afisl 2 (.pdf) ,    afisl 3 (.pdf) ,    afisl 4 (.pdf) ,    afisl 5 (.pdf) ,    afisl 6 (.pdf) ,    afisl 7 (.pdf) ,    afisl 8 (.pdf)

  update:02.03.2020


 • Pentru informarea cetatenilor romani care opteaza sa lucreze ca ingrijitori de persoane varstnice in strainatate

  Pentru cetatenii romani care opteaza sa lucreze ca ingrijitori de persoane varstnice in strainatate este necesar ca inainte de plecarea din tara, sa se informeze cu privire la conditiile de munca oferite de agentii de plasare romani sau straini. De asemenea, este foarte important ca acestia sa cunoasca forma de angajare din statul de destinatie, cu toate drepturile si obligatiile prevazute de legislatia acelui stat.

  Spre exemplu:

  Pe teritoriul statului austriac, ingrijitorii de persoane isi desfasoara activitatea in baza unor "contracte de organizare" incheiate cu agentia intermediara , dar ca persoane fizice autorizate, ceea ce nu le confera drepturile ce ar decurge dintr-un contract de munca.O sursa de informare, cu precadere pentru conditiile de munca pe teritoriul statului austriac, este site-ul Ambasadei Romaniei in Republica Viena (viena.mae.ro), unde se regasesc informatii referitoare la regiementarea activitatii ca lucrator independent si alte informatii utile despre dreptul muncii in Austria, incetarea raportului de munca, prevederi pentru parinti si copii, asigurarea de somaj, legea generala privind asigurarile sociale, taxe si scutiri de taxe, legislatia fiscala, reprezentarea lucratorilor la intreprindere/institutie.


  update:27.08.2018